Bengt-Arne Hulleman treedt toe tot de directie van het Protocolbureau

This information in English 

 

Bengt-Arne HullemanBengt-Arne Hulleman lid directie Protocolbureau (41), tot voor kort hoofd protocol bij het International Criminal Court, is sinds 1 oktober lid van de directie van het Protocolbureau bv. Bengt-Arne bestuurt het Protocolbureau samen met Jean Paul Wijers (49), die het bureau in 1996 heeft opgericht en tot nu toe alleen de directie van deze onderneming heeft gevoerd.

Bengt-Arne treedt toe tot de directie vanwege de internationale ambitie van het Protocolbureau. Deze ambitie heeft te maken met de visie van het Protocolbureau op modern protocol. Het Protocolbureau publiceerde onlangs bij Amsterdam University Press het boek ‘Managing Authentic Relationships’ over netwerken en relatiemanagement, waarvan een moderne toepassing van het protocol de basis is.

Protocol gaat in essentie over het onderhouden van relaties; het regisseren van persoonlijke aandacht en het standaardiseren van gedragsregels en -procedures. Protocol management biedt de mogelijkheid de persoonlijke ontmoeting te coördineren. In een wereld waarin tijd schaars is en technologie zorgt voor verregaande standaardisatie, is persoonlijke aandacht het grootste goed wat je iemand kan geven.
.

Persoonlijke aandacht is het grootste goed wat je iemand kan geven; Protocol management biedt de mogelijkheid de persoonlijke ontmoeting te coördineren

De protocoltraining van het Protocolbureau in Brussel wordt door professionals uit de hele wereld gevolgd en in samenwerking met Georgetown University organiseert het Protocolbureau sinds kort in Doha, Qatar, protocoltrainingen voor ‘executives’. Volgende week vliegen Bengt-Arne en Jean Paul naar India om voor ‘The International Union Against Tuberculosis and Lung Disease’ het protocol tijdens hun jaarcongres te verzorgen.

In Nederland verleent het Protocolbureau ondersteuning in de voorbereiding en uitvoering van high-level events voor ondermeer voor de World Press Photo Foundation en de Franklin D. Roosevelt Stichting. Daarnaast is het Protocolbureau de organisator van dé protocoltraining voor Nederlandse professionals.

Het Protocolbureau is opgericht in 1996 ter gelegenheid van de uitreiking van de Franklin D. Roosevelt Four Freedoms Awards aan Z.M. de Koning van Spanje. De toenmalige ceremoniemeester van H.M. Koningin Beatrix bereidde ons daarop voor met een lezing over protocol. Later schakelde hij het Protocolbureau in op de Koninklijke Huwelijken en Staatsbegrafenissen en het Protocolbureau werd dé protocolexpert van Nederland.