De Deense fotograaf Mads Nissen ontving vanavond van Prins Constantijn de World Press Photo

,

Vanavond reikte Z.K.H. Prins Constantijn de World Press Photo 2014 uit aan de Deense fotograaf Mads Nissen. Voor de 58e editie van de World Press Photo wedstrijd zijn in totaal 97.912 foto’s ingezonden door 5.692 fotografen uit 131 verschillende landen. Alle inzendingen zijn anoniem voorgelegd aan de jury in het kantoor van de World Press Photo organisatie in Amsterdam. De jury trok twee weken uit voor de beoordeling. De winnende persbeelden zijn te zien in de Nieuwe Kerk in Amsterdam, daarna reist de tentoonstelling de wereld rond en worden bijna 100 steden in 40 landen aangedaan.

De briefing van de ushers

De World Press Photo stichting ondersteunt en bevordert wereldwijd de fotojournalistiek en zet zich in voor de vrijheid van informatie. World Press Photo is in 1955 in Nederland opgericht. De prijs wordt internationaal gezien als de meest prestigieuze prijs op het gebied van professionele persfotografie.Lees verder: worldpressphoto.org

Het Protocolbureau is betrokken bij de organisatie van de awards-ceremonie en verzorgt ondermeer het placement van de honderden genodigden. 

Voorbereiding van het placement
De presentatie van de winnende foto’s

Choose another article of your interest in the blog archive in the right column. Or scroll further down for books about protocol, interesting links, articles about protocol and protocol related tweets.

Choose another article of your interest in the blog archive in the right column. Or scroll further down for books about protocol, interesting links, articles about protocol and protocol related tweets.