Isabel Amaral traint de ushers van het Protocolbureau

, ,

Vandaag kregen de ushers een les in internationaal protocol en cultuurverschillen van dé protocolexpert van Portugal, Isabel Amaral. Isabel heeft in Portugal veel werkbezoeken, internationale conferenties en officiële ceremoniën georganiseerd en schreef daarover tal van boeken. In de Portugees sprekende wereld is zij een veel gevraagd trainer en in Nederland is zij een van de vaste docenten van het Institute of Protocol The Hague. Zo verzorgt zij vier keer per jaar samen met ceremoniemeester Gilbert Monod de Froideville, de Britse William Hanson en actrice Rebecca van Leeuwen de succesvolle Tweedaagse Protocoltraining.

USHERS
De ushers zijn de medewerkers van het Protocolbureau die op modeshows, conferenties, relatiebijeenkomsten en officiële bijeenkomsten worden ingezet om de genodigden te ontvangen, placeren, verwijzen en informeren. Daarnaast volgen zij bij het Protocolbureau een trainingsprogramma over protocol, etiquette, cultuurverchillen en eventmanagement. Ook worden bepaalde aspecten van het werk getraind. 

PROTOCOL IS THE MODERN CURRENCY OF RELATIONSHIPS
Op deze foto staat Isabel naast het t-shirt met de print ‘protocol is the modern currency of relationships’. Dit is de visie van het Protocolbureau op modern protocol. Protocol gaat in essentie over het onderhouden van relaties; het regisseren van persoonlijke aandacht en het standaardiseren van gedragsregels en -procedures. Protocol management biedt de mogelijkheid de persoonlijke ontmoeting te coördineren. In een wereld waarin tijd schaars is en technologie zorgt voor verregaande standaardisatie, is persoonlijke aandacht het grootste goed wat je iemand kan geven.

Meer info over onze visie: ipth.nl/srm
Meer info over de Tweedaagse Protocoltraining: ipth.nl/protocoltraining


Choose another article of your interest in the blog archive in the right column. Or scroll further down for books about protocol, interesting links, articles about protocol and protocol related tweets.

Choose another article of your interest in the blog archive in the right column. Or scroll further down for books about protocol, interesting links, articles about protocol and protocol related tweets.