Wesley Toelen houdt de Ceremoniemeester-staf vast


‘Zo voelt dat dus…..’ zal Wesley Toelen gedacht hebben. Op deze foto houdt hij tijdens een opdracht van het Protocolbureau de ceremoniemeester-staf vast, die van de Universiteit van Utrecht.
Op 15 juni maakt hij kans om de ceremoniemeester-staf van Gilbert Monod de Froideville te winnen, dan wordt namelijk de GMdeF-prijs uitgereikt. Dit zal de derde keer zijn dat de uitreiking wordt georganiseerd. In 2008 koos de jury Stan Van Boxtel en Tijmen Struijk als winnaars, in 2010 was Gijs Hoogeveen de beste usher.
Naast Wesley zijn dit jaar ook Jaap van Berkel, Florian de Groot, Cederick Schoneveld, Daan Smeets, Kevin Verbaas en Job van Welie genomineerd.

De prijs is vernoemd naar de oud-Ceremoniemeester van H.M. de Koningin, Gilbert Monod de Froideville. Gilbert was als Ceremoniemeester voor veel ushers van het Protocolbureau een inspirator. Dit was al zo bij de oprichting van het Protocolbureau: zijn enthousiasmerende lezing over protocol in 1996 bleek een perfecte voorbereiding voor de eerste opdracht van het Protocolbureau, de uitreiking van de Franklin D. Roosevelt Four Freedoms Award aan Z.M. de Koning van Spanje. Later hebben de ushers hem ter zijde gestaan tijdens de Koninklijke Huwelijken, de Staatsbegrafenissen en Koninklijke Dopen. Op 6 juni 2007 heeft de directeur van het Protocolbureau ter gelegenheid van zijn afscheid en in aanwezigheid van alle ushers de prijs in het leven geroepen.

Meer informatie: protocolbureau.com/gmdef

Choose another article of your interest in the blog archive in the right column. Or scroll further down for books about protocol, interesting links, articles about protocol and protocol related tweets.