Chaos bij de Oscars

Kijk hier het moment terug op nos.nl.

Dit is de nachtmerrie van iedere protocolmedewerker: een kleine fout met grote gevolgen. Tijdens de Oscar-uitreikeing afgelopen zondagnacht (zondagavond in Amerika) werd ‘La La Land’ uitgeroepen tot winnaar, maar dat bleek uiteindelijk ‘Moonlight’ te zijn. Het verkeerde kaartje zat in de enveloppe voor ‘Beste Film’. Je ziet de verwarring bij Warren Beatty als hij de enveloppe opent. Hij twijfelt wat te doen; De fout herstellen of de verkeerde naam voorlezen?

De Oscars worden al zo lang uitgereikt en de procedure van de bekendmaking van de winnaars verloopt altijd vlekkeloos, tot nu toe dan. Dat er zo zelden iets misgaat, is eigenlijk een hele prestatie. Op dit soort gelegenheden zijn mensen vaak nerveus en fouten worden makkelijk gemaakt.

Echter, er is ongetwijfeld veel ervaring en routine bij het team wat deze uitreiking organiseert, maar dit maakt maar weer eens duidelijk dat dit soort zaken alle aandacht vereisen, iedere keer weer. ‘The devil is in the details.’

Kijk hier het moment terug op nos.nl.

Choose another article of your interest in the blog archive in the right column. Or scroll further down for books about protocol, interesting links, articles about protocol and protocol related tweets.

Choose another article of your interest in the blog archive in the right column. Or scroll further down for books about protocol, interesting links, articles about protocol and protocol related tweets.